Ovenschotel met zuurkool

Voor zuurkool ook eens graag heeft zonder massa’s ketchup, mayonaise, een worst en een broodje. Lekkere combinatie tussen zoet en hartig.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 250 g wijnzuurkool
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1/2 tl thijm
  • een hand rozijnen
  • 1 appel, in blokjes
  • 125 brokkelige geitenkaas
  • kopje melk
  • nootmuskaat, peper, zout
  • een beetje boter
  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook.
  2. Laat wat boter in een pan smelten en bak de zuurkool hierin 5 minuten.
  3. Meng de appelblokjes, rozijnen en thijm onder de zuurkool.
  4. Maak puree van de aardappelen (fijnstampen met melk, nootmuskaat, peper en zout)
  5. Leg de zuurkool op de bodem van de ovenschotel.
  6. Doe hierop de puree.
  7. Verbrokkel de geitenkaas en doe boven op de puree.
  8. Zet gedurende 30 minuten op 200° in de oven tot het goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *