Wortels in cake, het klinkt misschien gek, maar het is echt wel goed.
Benodigdheden (voor bakblik van 24cm lang):
- 225 g zelfrijzende bloem
- 100 g suiker
- 75 g donkerbruine suiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 230 g geraspte wortels
- 50 g rozijnen
- 3 el olijfolie
- 3 sinaasappels
- 2 el roomkaas
- 4 el bloemsuiker
- 100 g hazelnoten, gehakt
- beetje zout
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem en het bakpoeder. Doe er het zout bij. Meng hieronder de olijfolie, rozijnen, wortels en noten.
- Pers 2 appelsienen en meng het sap onder de bloem.
- Breek 2 eieren en mix er de suiker onder.
- Doe het suikermengsel onder het deeg.
- Doe bakpapier in een bakblik en vet in. Stort het deeg erin en zet 1u15 in de oven op 180°C. Maak ondertussen het glazuur.
Glazuur: - Roer het sap van 1/2 sinaasappel onder de roomkaas. Voeg de bloemsuiker toe en roer tot een glad geheel. Smeer dit op de cake wanneer hij is afgekoeld.