Couscoussalade met groene groenten en tomatendressing

Warm weer, koud eten. Meestal maak ik couscous met warme groenten en saus, nu stond ie koud op tafel.

Voor 2 personen:

  • 2 kopjes couscous
  • 2 kopjes hete groentenbouillon
  • een kopje erwten (diepvries)
  • een grote hand groene boontjes (diepvries)
  • 2 el rozijnen
  • 1 courgette in dunne reepjes
  • 1 el tomatenfrito (of passata ofzo)
  • 5 el olijfolie + wat om te bakken
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el azijn
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte koriander
  1. Bak de courgettereepjes kort in een pan en laat afkoelen.
  2. Doe de couscous in de hete bouillon en laat wellen.
  3. Doe de erwten en boontjes in warm water en zet 6 minuten in de microgolf op 900W. Wanneer het klaar is de rozijnen bijvoegen en laten weken. Na een minuut afgieten en met koud water afspoelen.
  4. In een kommetje de frito, olijfolie, mosterd, azijn en ahornsiroop mengen.
  5. Doe de groenten in een kom en meng de dressing eronder.
  6. Couscous goed doorhalen met een vork en onder de groenten mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *