Puree met een korstje, op een bedje van verse groenten en kruidenkaas.
Voor 2 (hongerige) personen:
- 500g aardappels
- 1 prei
- 200g champignons
- 3 tomaten
- 1 wortel
- 1 teentje look
- 1 ei
- melk
- peper, zout
- nootmuskaat
- boter
- paneermeel
- gemalen kaas
- 90g verse kruidenkaas
- scheut witte wijn
- 2 kleine tl bloem
- Schil de aardappelen. Snij ze in stukken en kook 16 minuten in een kom water in de microgolfoven (900W).
- Snij de prei en wortel in ringen van zowat een halve centimeter.
- Smelt wat boter in een grote pan en fruit hierin kort de fijngesneden look. Voeg prei en wortel toe en laat enkele minuten bakken. Kruid met peper en zout.
- Snij de champignons en tomaten in stukken.
- Giet wat wijn bij de prei en strooi de bloem over de groenten. Goed mengen.
- Verwarm de oven op 250°C.
- Voeg de champignons en tomaten toe en laat nog een paar minuten verder bakken.
- Haal de pan van het vuur en meng de kruidenkaas door de groenten.
- Maak puree van de aardappels met melk, ei, peper, zout en nootmuskaat.
- Doe de groenten in een ovenschotel en bedek met een laag aardappelpuree.
- Strooi er wat gemalen kaas en paneermeel over en werk af met enkele kleine blokjes boter.
- Zet 8 minuten in de oven en laat daarna nog 4 minuten grillen.