Vlaamse ovenschotel

Puree met een korstje, op een bedje van verse groenten en kruidenkaas.

Voor 2 (hongerige) personen:

  • 500g aardappels
  • 1 prei
  • 200g champignons
  • 3 tomaten
  • 1 wortel
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • melk
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • paneermeel
  • gemalen kaas
  • 90g verse kruidenkaas
  • scheut witte wijn
  • 2 kleine tl bloem
  1. Schil de aardappelen. Snij ze in stukken en kook 16 minuten in een kom water in de microgolfoven (900W).
  2. Snij de prei en wortel in ringen van zowat een halve centimeter.
  3. Smelt wat boter in een grote pan en fruit hierin kort de fijngesneden look. Voeg prei en wortel toe en laat enkele minuten bakken. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de champignons en tomaten in stukken.
  5. Giet wat wijn bij de prei en strooi de bloem over de groenten. Goed mengen.
  6. Verwarm de oven op 250°C.
  7. Voeg de champignons en tomaten toe en laat nog een paar minuten verder bakken.
  8. Haal de pan van het vuur en meng de kruidenkaas door de groenten.
  9. Maak puree van de aardappels met melk, ei, peper, zout en nootmuskaat.
  10. Doe de groenten in een ovenschotel en bedek met een laag aardappelpuree.
  11. Strooi er wat gemalen kaas en paneermeel over en werk af met enkele kleine blokjes boter.
  12. Zet 8 minuten in de oven en laat daarna nog 4 minuten grillen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *