Aspergeroomsoep

Eerste keer in mijn leven dat ik een gebonden aspergesoep maakte. Ik had die dag ook asperges gekookt om zo te eten en het kookvocht bewaard, dus dubbele lading. Als je dit niet hebt. Kook dan de asperges eerst in water (bewaar dit!) en bak ze nadien kort af in wat boter.

Voor 2 personen:

  • kookvocht van asperges
  • 1/2 bouillonblokje
  • 250 g witte asperges
  • klontje boter
  • 1,5 el bloem
  • 4 el soyaroom
  • 1 tl tuinkruiden
  1. Schil de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm en bak ze gaar in een pannetje met boter. Voeg er een beetje water bij om de smaak goed te trekken.
  2. Breng het kookvocht van de asperges aan de kook en doe er 1/2 blokje groentenbouillon bij.
  3. Smelt boter in een pannetje. Roer er de bloem onder.
  4. Schep beetje bij beetje het aspergevocht erbij en roer goed. Tot het een gladde soep wordt.
  5. Voeg de room toe. Kruid indien nodig met wat peper en zout.
  6. Doe de gebakken stukjes asperge in de soep en strooi wat tuinkruiden erover.

2 thoughts on “Aspergeroomsoep”

  1. Schil jij de asperges niet dan? Ik schil ze en kook eerst de schillen. Dan doe ik de schillen eruit en kook in het kookwater de asperges. Krijgen ze extra veel smaak!

  2. Belangrijke stap vergeten. Ik schil ze en ik gooi de schillen weg. Maar mijn familie heeft er mij ook al op gewezen die gewoon mee te koken. Ik pas het aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *