Marmercake

Wat doe je op een druilerige zaterdag? Cake bakken.

Ingrediënten:

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g boter, zachtgemaakt
  • 150 g suiker
  • 4 eieren
  • 6 el cacao
  • 2 tl kaneel
  • 1/3 buisje vanille-essence
  • 1/2 tl citroensap
  1. Verwarm de oven voor op 150°.
  2. Meng de suiker goed onder de zachte boter. Doe er een voor een de eieren bij en roer goed. Voeg het bakmeel toe en meng tot een glad deeg.
  3. Verdeel het deeg in twee. Onder het ene deel meng je de vanille-essence en het citroensap. Onder het andere deel de cacao en kaneel.
  4. Vet een bakvorm in en bestrooi lichtjes met bloem. Doe eerst het gele deeg in de vorm en giet daarop het bruine. Maak met een mes enkele halen door het deeg om een marmerend effect te krijgen.
  5. Zet gedurende 65 minuten in de oven. Als de tijd om is, test dan met een breinaald of de cake gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *