Pepernoten

Nooit geweten dat het zo gemakkelijk is om pepernoten te maken. Tel 10 minuten voor de bereiding en 15 minuten om te bakken.

Voor 1 bakplaat:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 100 g bruine suiker
  • 50 g gesmolten boter
  • 1,5-2 tl speculaaskruiden
  • snuifje zout
  • paar eetlepels melk
  • 2 el honing
  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Meng de bloem, suiker en kruiden onder mekaar. Voeg de boter en honing toe en meng weer goed.
  3. Voeg 2 el melk toe en meng goed tot je 1 deegbal krijgt. Ev. nog wat extra melk toevoegen als het deeg nog brokkelt.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol bolletjes en duw deze een beetje plat. Schik op de bakplaat (laat min. 1,5 cm tussen ).
  5. Zet gedurende 10 minuten in de oven. Laat nadien op een rooster afkoelen. Bewaar in een afsluitbare doos.

2 thoughts on “Pepernoten”

  1. ‘k Heb er al van geproefd bij moeke en bompa en ze waren inderdaad lekker. Niet te hard, niet te zacht, dus net goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *