Champignontaartjes

Voor 2 personen:

  • 1/2 prei, in ringen
  • 500 g champignons, grof gesneden
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • 1/2 tl tijm
  • 1,5 dl room
  • bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  1. Verwarm de oven voor op 180°. Verhit olijfolie in een pan en pak de prei en look tot de prei zacht is.
  2. Verhit nog wat olie in een pan en bak daarin de champignons gedurende 7 minuten. Voeg ze bij de prei en voeg tijm toe.
  3. Zet het vuur hoog en voeg de room toe. 7-8 minuten al roerend bakken tot je een dikke saus hebt. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de champignons over 2 kleine ovenschaaltjes. Snij uit bladerdeeg twee rondjes die net iets groter zijn dan de kommetjes. Bestrijk de rand van de kommetjes met wat eierdooier. Leg het deeg erop en druk aan. Bestrijk de bovenkant met eierdooier. Zet gedurende 20-25 minuten in de oven tot het deeg gerezen en bruin is.

2 thoughts on “Champignontaartjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *