Wij aten deze paprika’s met chapati. Dat recept vind je hier terug.
Voor 2 personen:
- 2 gele paprika’s
- 1 aubergine
- 200 g vastkokende aardappelen
- 1/2 rode ui
- 2,5 cm gemberwortel
- 1/3 tl knoflookkruiden
- 1/2 tl komijn
- wat kurkuma
- 1/2 tl korianderzaad
- snuifje cayennepeper
- peper, zout
- arachideolie
- Snij het bovenste van de paprika af en verwijder steel en zaadlijsten. Kook gedurende 4 minuten in een afgesloten schaal in de microgolf op 900W met een klein beetje water op de bodem. Laat uitlekken.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook gedurende 5 minuten met aanhangend vocht op 750W in een afgesloten microgolfkom.
- Warm de oven voor op 180°.
- Snij de aubergine in blokjes en bak deze kort in wat arachideolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak samen tot ze lichtbruin zien. Zet apart.
- Verhit weer wat olie in de pan en voeg hier de kruiden bij. Laat enkele seconden bakken en voeg dan de aardappel/aubergineblokjes terug toe. Voeg 1/2 dl water toe en 1 el citroensap en kook verder tot het vocht weg is. Kruid met peper en zout.
- Zet de paprika’s in een ovenschotel en vul met het mengsel. Sprenkel er nog wat olie over. Gedurende 30 minuten in de oven.