Aardappel-wortelgratin

Gratin. Altijd goed.

Voor 3 schaaltjes:

  • 300 g aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 125 ml room
  • 110 ml melk
  • 1 el mosterd
  • 1 à 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje look
  • boter, peper, zout
  • gemalen kaas
  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in dunne schijfjes.
  3. Wrijf de schaaltjes in met de look (eerst doormidden snijden)
  4. Schik om en om laagjes aardappelen en laagjes wortelen in de schaaltjes.
  5. Meng de melk met de room, mosterd en peterselie. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de schaaltjes.
  6. Bestrooi met wat gemalen kaas en zet gedurende een goed half uur in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *