Carrotcake

Carrotcake, worteltaart, water in de mond.

Nodig voor een enkele taart (voor een dubbele met een laagje ‘crème’ tussen, neem je dit dus twee keer):

  • Image-1150 g gesmolten roomboter
  • 2 wortelen fijngeraspt
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • snuifje zout
  • 125 g rozijnen

Voor de topping:

  • 75 g roomboter op kamertemperatuur
  • 100 g mascarpone
  • 125 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-essence
  • ev. wat marsepein ter decoratie
  1. Oven voorverwarmen op 175°.
  2. Taartvorm invetten en ev. bakpapier inleggen.
  3. Gesmolten boter, wortel, suiker, eieren en zout mengen met een klopper.
  4. Bakmeel erboven zeven en goed mengen. Rozijnen toevoegen.
  5. Doe het deeg in de bakvorm en zet gedurende 45 minuten in de oven.
  6. Laat de cake afkoelen.
  7. Meng de boter met de mascarpone, poedersuiker en vanille-essence. Klop met de mixer tot een gladde crème.
  8. Smeer de crème op de afgekoelde cake en zet kort in de frigo om te laten stijven (15 minuten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *