Pompoenlasagne

Eindelijk nog eens tijd genomen om een recept neer te pennen. Pompoenen bij de vleet momenteel. Geen probleem, want ze zijn ook immens veelzijdig. Hier werd er eentje verwerkt in lasagne.
Je hebt er wel even tijd voor nodig (klein 1,5u) omdat de pompoen geroosterd moet worden en de lasagne natuurlijk na het schikken ook nog in de oven moet.

Wat heb je nodig?

  • 1 kastanjepompoen
  • Rozemarijn
  • Honing.
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Lasagnebladeren
  • 1 fles tomatenstukjes met groenten (sorry, tijdsbesparing – hier van Boni)
  • Bechamelsaus (boter, bloem, melk, peper, zout, nootmuskaat)
  • Gemalen kaas voor op de schotel

Van start
1. Verwarm de oven voor op 220°.
2. Snij de pompoen in smalle parten, verwijder de schil en snij in blokjes. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met rozemarijn, besprenkel met olijfolie en honing.
3. Zet de pompoen gedurende 35 minuten in de oven, halverwege eens doorwoelen.
4. Zet ondertussen de tomatenstukjes op het vuur om wat in te koken.
5. Maak een 400 ml bechamelsaus.
6. Wanneer de pompoen klaar is doe je hem in de blender, samen met wat peper en zout en een klein geutje water.
7. Bedek de bodem van de ovenschotel met een dun laagje tomatensaus.
8. Schik hierop 3 vellen lasagne.
9. Doe hierop 1/2 van het pompoenmengsel.
10. Dek af met 3 blaren lasagne.
11. Vervolgens maak je een laagje bechamelsaus en je bedekt dit weer met lasagne.
12. Herhaal alle laagjes nog een keer.
13. Op de laatste lasagnevellen smeer je de overschot van de tomaten- en witte saus. Bestrooi met gemalen kaas.
14. Zet gedurende 30 minuten in de oven op 200°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *