Het is het seizoen dus ze staan hier af en toe weer op het menu: asperges! Vandaag is een pasta met kruidenolie, zongedroogde tomaatjes, avocado en reuzenbonen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 g groene asperges
- 300 g linguine (hier volkoren met haver)
- 1 avocado
- 290 g reuzenbonen (1 uitgelekt blik)
- 90 g zongedroogde tomaten, in stukken geknipt
- 1/2 bosjes basilicum
- 1 ruime eetlepel gehakt bieslook
- 1 eetlepel gehakte dille
- 1 dl olijfolie
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 tl chilivlokken
- zout
- Doe de olijfolie met de verse kruiden, het limoensap, de chilivlokken en wat zout in de blender en mix goed door.
- Zet lichtgezouten water aan de kook voor de linguine. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd in grove stukken. Wok deze in wat olie of kook 4 min mee met de linguine.
- Warm de reuzenbonen kort op in een pannetje (of in de wok als je de asperges wokte).
- Snijdt de avocado in dunne stukjes.
- Meng 5 el kruidenolie, de zongedroogde tomaatjes en de bonen onder de pasta.
- Serveer de pasta met de avocado en nog wat extra kruidenolie.