Linguine met groene asperges

Het is het seizoen dus ze staan hier af en toe weer op het menu: asperges! Vandaag is een pasta met kruidenolie, zongedroogde tomaatjes, avocado en reuzenbonen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 g groene asperges
  • 300 g linguine (hier volkoren met haver)
  • 1 avocado
  • 290 g reuzenbonen (1 uitgelekt blik)
  • 90 g zongedroogde tomaten, in stukken geknipt
  • 1/2 bosjes basilicum
  • 1 ruime eetlepel gehakt bieslook
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zout
  1. Doe de olijfolie met de verse kruiden, het limoensap, de chilivlokken en wat zout in de blender en mix goed door.
  2. Zet lichtgezouten water aan de kook voor de linguine. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd in grove stukken. Wok deze in wat olie of kook 4 min mee met de linguine.
  4. Warm de reuzenbonen kort op in een pannetje (of in de wok als je de asperges wokte).
  5. Snijdt de avocado in dunne stukjes.
  6. Meng 5 el kruidenolie, de zongedroogde tomaatjes en de bonen onder de pasta.
  7. Serveer de pasta met de avocado en nog wat extra kruidenolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *