Chocomousse

Op feestdagen staat in huize Vrolix traditioneel chocomousse op het menu. En mij hoor je niet klagen, ze gebruiken daar het beste recept dat ik ken.

Ingrediënten:

  • 4 dl slagroom
  • 2 eieren
  • 7 soeplepels melk
  • 140 g poedersuiker
  • 140 g fondant chocolade (cote d’or)
  1. Eidooiers schuimig kloppen met helft van poedersuiker. Ondertussen chololade smelten met melk en beetje suiker.
  2. Gesmolten chocolade onder de eidooiers scheppen en roeren. Dit mengsel koel zetten.
  3. Eiwit kloppen en op het einde rest van suiker onderkloppen.
  4. Slagroom kloppen
  5. Eiwit en slagroom traag onder het koele mengsel scheppen. belangrijk is dat je schept zodat er veel lucht in kan, niet roeren! Rustig scheppen en goed mengen!
  6. Een nacht laten stijven in de koelkast. Afwerken met geraspte chocolade.

One thought on “Chocomousse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *