Op mijn eenzame avond kwam mij zus mij vergezellen bij het diner. Ik schotelde haar couscous met gemarineerde courgette voor en zag haar genieten ;).
Ingrediënten voor 2 personen (30 minuten)
- 200g courgette
- 2 teentjes knoflook
- groentenbouillon
- olijfolie
- 1/2 pakje Ducros couscous mix
- citroen (of citroensap)
- 150 g couscous
- een handje rozijnen
- 20 g amandelschaafsel
- Was de courgette en snij hem over de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Doe de courgette 3 minuten in kokend water met een beetje zout. Afgieten en 75 ml van het water opvangen. Daarin 1/4 bouillonblokjes oplossen.
- Roer er olijfolie en geperste knoflook onder en wat citroensap. Doe de courgette hierin en laat trekken (niet op het vuur).
- Couscous met rozijnen, kruiden en 1/3 bouillonblokje mengen en zoveel kokend water opgieten als de verpakking aanwijst. Laten wellen.
- Rooster de amandelen in een pan tot ze goudgeel zijn.
- Maak de couscous met een vork los en meng er de amandelen onder. Serveer met de gemarineerde courgette.