Couscous met gemarineerde courgette

Op mijn eenzame avond kwam mij zus mij vergezellen bij het diner. Ik schotelde haar couscous met gemarineerde courgette voor en zag haar genieten ;).

Ingrediënten voor 2 personen (30 minuten)

  • 19022009200g courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • groentenbouillon
  • olijfolie
  • 1/2 pakje Ducros couscous mix
  • citroen (of citroensap)
  • 150 g couscous
  • een handje rozijnen
  • 20 g amandelschaafsel
  1. Was de courgette en snij hem over de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Doe de courgette 3 minuten in kokend water met een beetje zout. Afgieten en 75 ml van het water opvangen. Daarin 1/4 bouillonblokjes oplossen.
  2. Roer er olijfolie en geperste knoflook onder en wat citroensap. Doe de courgette hierin en laat trekken (niet op het vuur).
  3. Couscous met rozijnen, kruiden en 1/3 bouillonblokje mengen en zoveel kokend water opgieten als de verpakking aanwijst. Laten wellen.
  4. Rooster de amandelen in een pan tot ze goudgeel zijn.
  5. Maak de couscous met een vork los en meng er de amandelen onder. Serveer met de gemarineerde courgette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *