Quiche à l’orange?

In de Vegetarisch Fit nog een lekker ogend recept gevonden voor quiche. Quiche à l’orange, met pompoen, venkel en wortel en zonder room. Helaas is het nogal moeilijk om 100 g pompoen in de winkel te kopen en zag ik het niet zitten om me een onaangesneden exemplaar aan te schaffen. Daarom het recept moeten aanpassen. Groene paprika in plaats van pompoen. Waarom? Omdat we die nu net wel in huis hadden ;). Ik had nog nooit in mijn leven venkel gegeten, in ieder geval toch niet als een van de hoofdingrediënten van een gerecht. Het had een aparte smaak, maar paste goed bij de wortel. Ik geef jullie het originele recept mee en de foto van onze variant.

Recept voor 4 personen

Deeg

 • Quiche à l'orange200 g tarwe-volkorenmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 0,5 tl jodiumzout
 • 2 tl raapolie
 • 80 g gemengde kruiden

Vulling

 • 1 venkel
 • 200 g pompoenvlees
 • 400 g wortelen
 • 150 ml melk
 • 10 g maïzena
 • 1 ei
 • 0,5 bosje bieslook in rolletjes
 1. Meel, bakpoeder en zout mengen. Met olie, kruiden en 100ml water tot een glad deeg kneden en ca. 30 minuten in de koelkast laten rusten.
 2. Verwarm de oven voor op 180° (heteluchtoven 160°). Voor het beleg de venkel, poetsen, wassen en in repen snijden, verwijder hierbij de stronk. Pompoenvlees in blokjes snijden en wortel in plakjes. Wortel met melk kort aan de kook brengen, venkel en pompoen erdoor mengen en van het vuur nemen. Maïzena met 2 el koud water mengen, het ei er vervolgens goed door kloppen en door het groentenmengsel roeren.
 3. Deeg op een met meel bestrooid werkvlak dun uitrollen. Taartvorm hiermee beleggen en een 3 cm hoge rand vorm. Vullen met het groentenmengsel en in de oven ca. 25-30 minuten bakken. Garneren met de bieslookrolletjes en serveren.

P.S. In plaats van dit deeg kan je ook een rol bladerdeeg in de winkel kopen, dit spaart je een hele hoop tijd. Even blind bakken en verder het recept volgen. Je kan dan wel best je groenten wat kruiden (wij namen oregano en spaghettikruiden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *