Zelfgemaakte vegetarische pizza

Vanavond voor het eerst zelf pizza gemaakt. Het werd een vegetarische pizza met gegrilde groenten. Voor herhaling vatbaar!

  • zelfgemaakte vegetarische pizza1 pizzabodem
  • 1/3 brikje tomato frito met paprika (Heinz)
  • 1 aubergine, in 3 plakken en dan in reepjes
  • 1/2 courgette, in reepjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood pepertje, ontpit en in kleine stukjes
  • zout, peper, tijm, basilicum
  • 1 bolletje mozarella
  • olijfolie
  1. Doe wat olijfolie in een ovenschaal. Leg alle groenten erin en kruid met wat tijm. Zet de groenten 20 minuten onder de grill en roer op de helft eens om.
  2. Giet de frito over de pizzabodem en smeer uit. Strooi er de groenten over en kruid met zout, peper en basilicum. Snij de mozarella in schijfjes (met eiersnijder) en leg over de pizza. Zet hem 18 minuten op  200°C in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *