Vandaag voor het eerst in mijn leven cannelloni gemaakt. Twas lekker hoor, maar ik vraag me wel de meerwaarde af van cannelloni ten opzichte van lasagne. Laagjes maken is toch net iets makkelijker dan buisjes vullen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 340g diepvriesspinazie
- zout, peper, nootmuskaat
- 10 cannelloni
- 150 g volle roomkaas
- 500 g gezeefde tomaten
- 1 soeplepel bindmiddel
- 200 ml groentenbouillon
- 0,5 tl spaghettikruiden
- gemalen kaas
Bereiding (totaal 60 minuten)
- Spinazie laten ontdooien en uitdrukkken. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Cannelloni koken zoals op de verpakking aangegeven.
- Gezeegde tomaten met bouillon in een pan doen en aan de kook brengen. Bind wat met bindmiddel en kruid met zout, peper, nootmuskaat en de pizzakruiden.
- Cannelloni afgieten, afspoelen en vullen met roomkaas en spinazie. Leg de rolletjes naast mekaar in een ovenschotel. Giet de tomatensaus erover en bestrooi het geheel met gemalen kaas. Zet 25 minuten in de oven op 200° (hetelucht 180°).