Turbo-nasi

Voor je aan dit gerecht begint even dit lezen. Op zich is de wok een heel lekkere combinatie van rijst, chinese kool en wortelen, maar als hoofdgerecht mist het wat pit. Wij deden er aan tafel nog chilipoeder en extra gemberpoeder bij, misschien was een beetje bouillonblokje ook wel goed geweest. Aan jullie om ook de fantasie de vrije loop te laten en zo wat meer schwung aan de nasi mee te geven.

Voor twee personen:

  • Nasi200 g langkorrelrijst
  • zout
  • 300 g chinese kool, in brede repen
  • 300 g wortelen, in fijne juliennereepjes
  • 1 teentje look
  • 1 stuk gember in heel dunne plakjes of gemberpoeder
  • 2 el olie
  • 3 eieren
  • 5 el zoetzure saus
  • 30 g gehakte cashewnoten

Bereiding:

  • Rijst volgens de aanwijzigingen koken en laten uitlekken.
  • Olie in een pan verhitten en de groenten hierin ongeveer 5 minuten al roerend aanbakken. Knoflook en gember toevoegen en kort laten meesmoren. Rijst toevoegen en alles roerend heet laten worden.
  • Eieren met zoetzure saus kloppen en over nasi gieten. Eieren laten stollen, steeds goed blijven roeren. Met zout en peper op smaak brengen.
  • Cashewnoten grof hakken, in een droge pan met antiaanbaklaag goudgeel roosteren. Nasi bestrooien met de noten en serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *