Ratatouille

Heel lekker met couscous, rijst, tarwe, gebakken patatten…

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ratatouille150 g courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 gele en 1/2 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knolook
  • 1 el olijfolie
  • 25 g groene olijven (voor de liefhebbers)
  • 0,5 tl oregano
  • peper
  • 1 blokje groentenbouillon
  1. Was de courgette en aubergine, maak de paprika proper en pel de ui. Snij alle groenten grof en maak de knoflook fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200°. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en verdeel de groenten, knoflook en olijven erin. Strooi er de peper en oregano over.
  3. Breng de bouillon met 125 ml water aan de kook en giet de helft daarvan over de groeten. Zet dit in de oven en laat alles in ongeveer 35 minuten gaar worden. Tussendoor nog enkele keren wat groentenbouillon over het geheel gieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *