Tot op heden had ik enkel asperges klaargemaakt, die moeder me mooi geschild had meegegeven. Zonet heb ik ontdekt dat ik eigenlijk niet zozeer dankbaar moest zijn voor die asperges, maar vooral voor de moeite die ze erin had gestoken!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 g witte asperges
- 125 g basmati rijst
- 6 kerstomaatjes
- 1/4 bouillonblokje
- 3 el water
- 1 teentje knoflook
- een geutje light room
- zout, zwarte peper
- een handvol basilicum
- Kook de rijst.
- Schil de asperges en snij ze schuin in stukken van ongeveer 5 cm. Kook 3 minuten in gezouten water. Laat uitlekken.
- Pers de knoflook en fruit hem in wat olie. Voeg de gehalveerde tomaatjes en de asperges toe en roerbak 5 minuten. Doe er ondertussen de bouillon en het water bij.
- Voeg de rijst toe, giet er een geutje room over. Laat nog even al roerend verder bakken en doe er de versnipperde basilicum bij.