Verse tagliatelle uit de oven

Als ik in de winkel verse pasta’s koop is het meestal tortellini. Deze keer gingen we voor tagliatelle. Toch een groot verschil met de gedroogde variant. Zeker eens proberen!

Voor 2 personen:

  • tagliatelle250 g verse tagliatelle
  • olijfolie, boter
  • 40 g broodkruim
  • 1 gehakt uitje
  • 1 eetlepel bloem
  • 3/4 tl zout
  • ¼ tl mosterd
  • 2 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • rozemarijn
  • peper
  1. Kook de tagliatelli in gezouten water beetgaar en kook wat rozemarijn mee. Spoel af.
  2. Bak het broodkruim in een pan in de helft van de boter goudbruin. Neem de pan van het vuur. Fruit de gesnipperde ui in 5 minuten in de rest van de boter lichtbruin en zacht. Roer de bloem, zout en mosterd er door en voeg de melk toe. Kook al roerend tot de saus zich bindt en voeg de geraspte kaas toe. Verwarm verder tot de kaas is gesmolten. Doe er naar smaak peper bij.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Doe de pasta in de ovenschaal en giet het kaasmengsel er over uit. Bestrooi met het broodkruim en bak zowat 20 minuten op 180 ºC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *