Aardappel in de schil

Ik was eigenlijk van plan om puree te maken, maar we hadden enkel nog kleine aardappelen en de zin om die te schillen ontbrak me volledig. Dan maar in hun jasje! Aardappelstukken in de schil, gegrild met knoflookolie.

Aardappel in de schilVoor 2 personen:

  • 7 kleine aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • een beetje knoflookolie
  1. Was de aardappelen goed en borstel onder water het zand weg. Doe een centimeter water in een afdekbare microgolfkom. Doorprik de aardappelen enkele keren met een vork. Zet ze 8 minuten op 700 watt in de microgolf.
  2. Aardappelen afgieten en in een ovenschaal in stukjes snijden. Wat knoflookolie erover sprenkelen en het teentje look erover uitpersen. Zet nog 8 minuten onder een hete grill.

Wie liever geen look gebruikt, kan ook gewoon olijfolie nemen.

One thought on “Aardappel in de schil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *