Ik wou eens graag zelf Chinese tomatensoep maken. Je weet wel, de zo iets dikkere, zoet-zure tomatensoep die je in Chinese restaurants krijgt. Heb het internet afgezocht en enorm veel recepten gevonden; met verse tomaten – zonder, met ei – zonder, met kip… Heb dan maar een gemiddelde genomen en de ingrediënten gebruikt die we in huis hadden. Best lekker! Beetje pikant, beetje zoet-zuur.
- 4 kleine tomaten
- 2 blikjes tomatenpuree
- 900 ml groentenbouillon
- 1 prei in fijne ringen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tl gemberpoeder
- wat chilipoeder
- peper en zout
- boter
- beetje komijn
- 2 el suiker
- 4 el citroensap
- 4 el bindmiddel
- Smelt wat boter in een grote kastrol en fruit hierin de ui en prei. Kruid met gemberpoeder. Mix het tomatenvlees fijn. Voeg na een tijdje het tomatenvlees en de tomatenpuree toe.
- Doe het citroensap, de suiker, wat peper en zout, een beetje chilipoeder en een beetje komijn erbij en laat nog even verder sudderen.
- Voeg beetje bij beetje de groentenbouillon toe, strooi het bindmiddel erin en laat nog even doorkoken.