Linzen met champignons

Voor wie van linzen houdt.

fotoIngrediënten voor 2 personen:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 75 g groene linzen, 1 nacht geweekt, uitgelekt
  • 2 tomaten in partjes
  • 1 laurierblaadje
  • vers gehakte peterselie
  • peper, zout en paprikapoeder
  1. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn, maar nog niet bruin.
  2. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Steeds omscheppen.
  3. Voeg de linzen, tomaten, laurier en een kopje water toe.
  4. Kook alles afgedekt een half uur op een laag vuur tot de linzen zacht zijn.
  5. Roer de peterselie erdoor en breng alles op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Serveertip: met loempia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *