Wij hebben geen broodoven, dus alles moest in het bakblik gebeuren. Nooit voordien geprobeerd, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten:
- 115 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g havermout
- 1 grote peer, geschild
- 100 g rozijnen
- 40 g mengeling bruine en witte suiker
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl kruiden (mengeling kaneel, nootmuskaat en gember)
- 1 losgeklopt ei
- 2 el appel- of perensap
- 2 el gesmolten boter
- Doe de havermout en suiker in een kom en meng het appelsap en de gesmolten boter eronder. Meng alles goed en laat 15 minuten rusten.
- Vet een bakblik (voor brood 450 g) in en bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rasp de peren en voeg samen met het bakmeel (beetje bij beetje), de rozijnen, bakpoeder, kruiden en het ei toe aan het mengsel. Goed mengen.
- Schep het beslag in het bakblik en bak 60 minuten in de oven.
- Prik erin om te testen. Als het deeg nog aan de breinaald blijft kleven, is het brood vanbinnen nog niet gaar.
- Laat op een rooster afkoelen.