Hoewel het vaak wat meer tijd vraagt, loont het echt de moeite om je groenten te grillen vooraleer ze aan ‘eenpansgerechten’ toe te voegen.
Voor 2 personen:
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- 125 rijst
- 3 dl groentenbouillon
- 1 rode paprika in stukjes
- 1/2 aubergine in blokjes
- 1 courgette in schijven
- 6 kerstomaten
- basilicum
- 1 teentje look
- 4 el witte wijn
- 4 el gezeefde tomaten
- 1 hardgekookt ei, in partjes
- 2 versnipperde zongedroogde tomaten
- Fruit de ui 5 minuten in olijfolie.
- Voeg de rijst toe en bak al scheppend 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kruid met wat zout. Kook de rijst op een laag voor in een kwartier gaar (indien snelkookrijst).
- Doe de paprika, aubergine, kerstomaatjes en courgette samen in een braadschaal. Strooi basilicum en knoflook erover en besprenkel met olie. Voeg peper en een beetje zout toe en zet 15 minuten onder de grill op 200°C, tot de randen van de groenten zwart worden. (Halverweg omdraaien)
- Doe de rijst in een ovenschotel. Schep de geroosterde groenten en hun vocht eronder. Wijn en passata mengen en toevoegen.
- Ei en zongedroogde tomaten op de schotel leggen en nog 15 minuten in de oven zetten.
Gisteren eten gemaakt voor een hele ploeg (niet-vegetariërs); blijkt ineens dat eentje ervan sinds kort veggie geworden is. In allerijl jouw website geraadpleegd en met succes. De provençaalse rijst met de gegrilde groenten is echt een aanrader. Deze week komt het alleszins ook bij ons op het menu. Gegrilde groenten: nooit eerder gedaan maar zeker voor herhaling vatbaar!!