Rapen met spinazie en tomaten

En weer iets ‘nieuws’ gegeten. Raap, een telg uit de koolfamilie. Naar mijn aanvoelen smaakt het een beetje als een kruising tussen kool en aardappel. Niet dat ik de rapen zo slecht vond, maar de volgende keer dat ik dit bijgerecht maak, zal het toch met aardappelen zijn.

rapen met spinazie en tomatenIngrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote tomaten
  • olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 250 g jonge rapen, geschild
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snuifje suiker
  • 2 el gehakte koriander
  • 250 g verse spinazie
  • peper en zout
  1. Ontvel de tomaten (insnijden en in warm water onderdompelen) en snij in stukjes. Fruit de ui in olijfolie in 5 minuten goudbruin.
  2. Voeg rapen, tomaten, paprikapoeder en 3 el water toe. Breng alles onafgedekt aan de kook tot de tomaat tot moes is gekookt.
  3. Doe alles in een microgolfkom en zet deze afgedekt 4 minuten in de microgolf op de hoogste stand. Kruid nadien met koriander en voeg de suiker toe.
  4. Doe wat olijfolie in de pan en laat de spinazie erin slinken. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de rapen eronder en laat nog een minuutje koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *