Benodigdheden voor een bakvorm van 22-24 cm:
- 80 g boter, zacht gemaakt in de microgolf
- 1/2 kopje bruine suiker
- 3 eieren
- 125 ml melk
- 1,5 kopje zelfrijzende bloem
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 kopje rozijnen
- 1 appel
- olie voor in te vetten
- Afwerking: 1 el abrikozenjam, 1 tl bloemsuiker, 1 tl kaneel
- Meng de bruine suiker met de boter. Klop er een voor een de eieren onder.
- Doe de bloem in een mengkom en klop er de melk en het botermengsel onder. Roer er de kaneel en rozijnen onder.
- Vet een bakvorm in en doe het deeg erin (al dan niet met bakpapier eronder). Schil de appel en schik de schijfjes appel op de cake.
- Zet gedurend 1u20 in de oven op 180°C. Doorprikken om te kijken of de cake klaar is.
- Zet een eetlepel abrikozenjam gedurende 1 minuut in de microgolf. Strijk over de cake en bestrooi met een mengsel van kaneel en bloemsuiker.