Auberginegratin

Aubergine + aardappel + kaas + oven = kan niet missen.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 dikke aubergine
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 vlootje philadelphia natuur (of ander merk)
  • 1 blik tomatenblokjes + 100 ml frito
  • zout, peper, tijm
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • olijfolie
  • gemalen kaas
  1. Snij de aubergines in schijven (halve centimeter dik ongeveer). Bestrooi met zout en laat 30 minuten trekken. Spoel nadien af en dep droog.
  2. Schil de aardappelen, snij ook in schijfjes en kook 16 minuten. (oven voorverwarmen op 180°C)
  3. Ui en look fijnhakken en in wat olijfolie fruiten. Voeg de tomaten, frito en het bouillonblokje toe. Laat insudderen toe een saus en kruid met peper en zout.
  4. Besmeer een ovenschotel met olijfolie. Schik er een laagje aardappelschijfjes in, bestrooi met tijm. Doe hierop 1/2 van de philapdelphia en bestrooi met wat peper en zout. Doe hierop een laagje aubergines en dan 1/2 van de tomatensaus. Herhaal dit een keer en werk af met gemalen kaas.
  5. 30 minuten in de oven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *