Ik had nog nooit zelf pompoensoep gemaakt. Voor alles een eerste keer dus. Ondanks dat er geen aardappelen in de soep zaten vond ik dat hij verdacht veel naar aardappel smaakte. Dat is waarschijnlijk normaal met pompoen? Volgende keer neem ik wel iets meer paprika. Lekker met de gemalen kaas.
- 1 kleine pompoen
- een dikke ui
- een brikje sojaroom
- 200 g geroosterde paprika’s (of wat meer)
- peper, zout
- een klontje boter
- gemalen kaas
- 2 bouillonblokjes
- 1,2 l water
- Schil de pompoen en snij in stukjes. Snipper de ui. Bak deze gedurende 5 minuten in gesmolten boter.
- Voeg de bouillon en het water toe en laat nog 20 minuten verder koken.
- Voeg de in stukjes geknipte paprika, room en peper en zout toe.
- Mix de soep en laat nog even doorkoken.
- Serveer met gemalen kaas.