Erwtensoep met basilicum

Voor 4 personen:

  • 400g diepvrieserwten
  • 1 wortel, in schijfjes
  • 1 stengel bleekselder, in stukjes
  • 2 dikke uien, in ringen
  • 1 teentje look
  • 9 dl water
  • 2 bouillonblokjes
  • 20 g verse basilicum
  • peper en zout
  • verse parmezaan
  • 5 el olijfolie
  1. Doe de olie in een pan en bak hierin de uien, selder, wortel en knoflook gedurende 45 minuten afgedekt op een zacht vuurtje. Af en toe roeren.
  2. Erwten, water en bouillon toevoegen. Breng aan de kook.
  3. Basilicum en peper en zout toevoegen en nog 10 minuten zacht koken.
  4. Mix de soep en kook nog even verder.
  5. Serveer met nog wat verse basilicum en geraspte parmezaan.

P.s. De parmezaan heeft echt een meerwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *