Uiensoep met appel

Lekker lekker, uiensoep met appel. Mijn liefste is meer voor de traditionele Franse uiensoep, geef mij toch maar deze. Het recept kreeg ik van mijn zus door die het bij de Colruyt vond.

Voor 5 personen:

  • 6 uien
  • 3 jonagold appelen
  • 1 aardappel
  • 1,5 liter groentebouillon
  • peper, zout
  • boter
  1. Pel de uien en snij ze fijn. Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij 2,5 appelen (ongeschild) in grove stukken. 
  2. Smelt wat boter in een kookpot en bak hierin de ui glazig. Voeg de appel en aardappel toe en laat nog kort meebakken.
  3. Voeg de hete bouillon toe en laat nog een kwartier koken.
  4. De halve appel die je nog over hebt, schil je en snij je in plakjes. Deze plakjes snij je in stukjes en bak je goudbruin in wat boter.
  5. Mix de soep en dien op met de gebakken appel. 

 

2 thoughts on “Uiensoep met appel”

  1. Dat moet ik eens proberen, ik hou ook wel van dat soort combinaties! Maar ik vrees ook dat ik mijn lief hiermee geen plezier doe ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *