Beetje groot uitgevallen, maar erg lekker! (poging 2: 1 goede tl deeg per koekje geeft normale maat)
Voor 16 koeken:
- 250 g bloem
- 1/2 tl baksoda
- 240 g pure chocolade
- 170 g gesmolten boter
- 200 g bruine suiker
- 100 g witte suiker
- 1 el vanille essence
- 1 ei + nog een dooier
- Hak de chocolade in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Meng bloem met baksoda.
- Roer de boter en suikers door mekaar. Meng ook de vanille eronder en voeg de eieren toe. Meng dit mengsel voorzichtig onder de bloem.
- Roer de chocoladestukjes onder het deeg.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop hoopjes deeg (een 2 el) op 7 van mekaar.
- Zet in de oven en laat 17 minuten bakken.
- Laat even afkoelen en laat ze verder afkoelen op een rooster.