Asperge-pastapannetje

Het is niet echt de tijd, maar ik put nog steeds uit moeders diepvriesvoorraad… asperges! Deze keer onder de pasta.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 10032009002200g farfalle
  • zout
  • 250g asperges (wij hadden enkel witte, recept zei allebei)
  • 1 el plantaardige boter
  • peper
  • suiker
  • 70g kerstomaatjes
  • 1 pakje hollandaise saus
  • een beetje room
  • citroensap
  • basilicum

Bereiding (30 minuten)

  1. Kook de pasta in voldoende water met een beetje zout
  2. De asperges schillen en kontjes afsnijden. In schuine stukken van ca. 4 cm snijden.
  3. De asperges onder voortdurend draaien lichtbruin bakken op een middelmatig vuur. (Als gemengd groene wat later toevoegen). Met zout en peper op smaak brengen.
  4. De saus maken volgens de aanwijzingen van de verpakking, maar 1/3 van het water vervangen door lichte room. Voeg een 15-tal druppels citroensap toe en een halve theelepel basilicum

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *