Het is niet echt de tijd, maar ik put nog steeds uit moeders diepvriesvoorraad… asperges! Deze keer onder de pasta.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200g farfalle
- zout
- 250g asperges (wij hadden enkel witte, recept zei allebei)
- 1 el plantaardige boter
- peper
- suiker
- 70g kerstomaatjes
- 1 pakje hollandaise saus
- een beetje room
- citroensap
- basilicum
Bereiding (30 minuten)
- Kook de pasta in voldoende water met een beetje zout
- De asperges schillen en kontjes afsnijden. In schuine stukken van ca. 4 cm snijden.
- De asperges onder voortdurend draaien lichtbruin bakken op een middelmatig vuur. (Als gemengd groene wat later toevoegen). Met zout en peper op smaak brengen.
- De saus maken volgens de aanwijzingen van de verpakking, maar 1/3 van het water vervangen door lichte room. Voeg een 15-tal druppels citroensap toe en een halve theelepel basilicum
Smakelijk!