Voor 3 personen:
- 1 grote tas tarwe
- 5 grote tassen gezouten water
- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 100 g peultjes/sluimererwten
- 1 tomaat
- 1 pot provençaalse saus
- 1 el mosterd
- 1/2 bouillonblokje
- 1 el rozemarijn
- peper, zout, olijfolie
- 1 tl bruchettakruiden
- Kook de tarwe in het gezouten water (15 minuten).
- Snij de ui, tomaat en paprika in stukjes, de wortel en courgette in dunne schijfjes. Bak de gesneden groenten samen met de peultjes in wat olijfolie. na een tijdje een beetje water en een half bouillonblokje toevoegen. Laat verder sudderen met de rozemarijn.
- Wanneer de groenten ongeveer gaar zijn de saus, andere kruiden en mosterd toevoegen. De tarwe toevoegen samen met nog wat water en nog even verder laten pruttelen.