Paprikarisotto

Rijstfan, risottofan. Vandaag op het menu risotto met rode paprika en een slaatje met appel en zongedroogde tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen:risotto met rode paprika

  • 1,5 rode paprika’s, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 dik teentje look, in plakjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 800 ml groentebouillon
  • 225 g risottorijst
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout
  1. Leg de paprika’s in een ovenschotel en zet 15 minuten vlak onder de hete grill tot de schil los komt en zwart wordt (controleer af en toe).
  2. Pel de paprika’s en snij in reepjes.
  3. Bak de tomatenblokjes en knoflook 5 minuten in een pan met olijfolie. Af en toe roeren.
  4. Voeg paprika en laurier bij de tomaten en bak alles nog een kwartier op laag vuur.
  5. Warm de groentebouillon op. Voeg de rijst bij de tomaten en bak 2 minuten al roerend.
  6. Voeg een grote pollepel bouillon bij de rijst en kook al roerend het vocht weg. Voeg dan steeds een schep bij tot het vocht is opgenomen
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *