Mexicaanse rijst met appel-wortelsalade

Als je dit gerecht maakt volgens het recept, dan is de rijst helemaal niet pikant. Je kan er achteraf wel wat chilipoeder over doen of een stukje van de meegekookte peper fijn snijden en onder je rijst mengen (dient normaal enkel als garnituur). Misschien dat gaatjes prikken voor het meekoken ook helpt?

mexicaanse rijst met appel-wortelsaladeVoor 2 personen:

  • 125 g rijst
  • 270 g tomatenstukjes uit blik
  • 2 sjalotjes, in stukken
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 kopje groentebouillon
  • snuifje zout
  • 1 rode peper
  • 85 g diepvrieserwten
  • peper
  • 3 wortelen
  • 1/2 appel, in stukjes
  • 1 tl suiker
  • 1 el citroensap
  1. Doe de rijst in een kom en overgiet met kokend water. Laat de rijst 10 minuten weken.
  2. Pureer de tomaten, uit en knoflook in de blender tot een glad geheel.
  3. Doe de rijst in een vergiet en spoel af met koud water.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de rijst hierin lichtjes goud bruin (op een zacht voer). Af en toe roeren.
  5. Tomaten toevoegen en roeren tot alle vocht is opgenomen. Doe de bouillon, zout, gehele chilipeper en erwten eronder. Kook totdat alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Af en toe roeren.
  6. Rasp ondertussen de wortelen, snij de appel in blokjes en meng er het citroensap en de suiker onder.
  7. Bestrooi de rijst met peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *