Ananastaartje

Weer een ‘goeike’ om de restjes bladerdeeg van een tweepersoonsquiche te verwerken. Kan ook zonder de ananas, dan heb je een puddingtaartje.

Benodigdheden voor 2 stuks:

  • restjes bladerdeeg
  • 1 blikje ananas
  • 1/4 zakje puddingpoeder
  • melk
  • 1,5 klontje suiker
  • 1 el suiker
  • sausbinder
  • citroensap
  1. Maak 2 ronde vormpjes met opstaande rand. Prik in de bodem en zet 7 minuten in de oven.
  2. Maak een dikke pudding met het puddingpoeder, melk en suiker (cfr. verpakking)
  3. Doe de pudding op de koekjes en zet voor 10 minuten terug in de oven (200°C)
  4. Kook een bodempje ananassap met 1 el suiker. Plet 3 schijven ananas en kook mee, voeg wat citroensap toe. Meng 1/3 tl sausbinder met wat ananassap en kook mee tot het mengsel ingedikt is.
  5. Snij het andere schijfje ananas in kleine partjes en laat nog even meekoken.
  6. Verdeel het ananasmengsel over de taartjes en zet nog 7 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *