Quiche met spinazie, amandel en feta

Weer een quiche gemaakt met feta en verse kaas ipv room. Heel lekker!

Voor 2 personen:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 g verse spinazie
  • 1/2 ui
  • 1 hand amandelen, geweekt
  • 2 eieren
  • 100 g verse kaas (klein potje)
  • 100 g feta
  • 1 teentje look
  • peper
  • nootmuskaat
  • zout
  • olijfolie
  1. Doe het bladerdeeg in de bakvorm. Bewaar de overschot voor een gebakje ofzo.
  2. Prik er gaatjes in en bak 6 minuten op 180°.
  3. Fruit de gesnipperde ui in wat olijfolie. Voeg de spinazie bij en roerbak totdat deze geslonken is. Kruid met peper en nootmuskaat.
  4. Meng de verse kaas onder de verkruimelde feta. Roer de eieren eronder. Pers hieronder een teentje look en kruid met peper en zout.
  5. Meng het eiermengsel en de spinazie onder mekaar, samen met de noten, en verdeel over het bladerdeeg.
  6. Bak 40 minuten op 200°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *