Appel-rozijnencakejes

Soms krijg ik plots ongelooflijk veel zin om iets te bakken. Zoals ook vandaag.

Voor 10 cakejes:

  • 100 zelfrijzend bakmeel
  • 50 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • snuifje zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 el melk
  • citroensap
  • 1 appel
  • 3 el rozijnen, geweekt
  • 2 eieren
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Klop de boter met de suiker schuimig. Doe er het zout bij. Voeg de eieren en melk toe. Goed kloppen.
  3. Meng de bloem goed onder het deeg totdat alles mooi egaal is. Roer het citroensap eronder.
  4. Appel in kleine blokjes snijden (zo groot als de rozijnen) en samen met de rozijnen onder het deeg mengen.
  5. Naar wens kaneel toevoegen.
  6. De vormpjes voor 2/3 vullen en 20 minuten in de oven zetten.
  7. Laten afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *