Soms krijg ik plots ongelooflijk veel zin om iets te bakken. Zoals ook vandaag.
- 100 zelfrijzend bakmeel
- 50 g zachte boter
- 100 g suiker
- snuifje zout
- 1 tl kaneel
- 2 el melk
- citroensap
- 1 appel
- 3 el rozijnen, geweekt
- 2 eieren
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Klop de boter met de suiker schuimig. Doe er het zout bij. Voeg de eieren en melk toe. Goed kloppen.
- Meng de bloem goed onder het deeg totdat alles mooi egaal is. Roer het citroensap eronder.
- Appel in kleine blokjes snijden (zo groot als de rozijnen) en samen met de rozijnen onder het deeg mengen.
- Naar wens kaneel toevoegen.
- De vormpjes voor 2/3 vullen en 20 minuten in de oven zetten.
- Laten afkoelen op een rooster.