Pizza Fiorentina

Heerlijke pizza. Met 1 heb je ruim voldoende voor 2 personen.

Benodigdheden voor 1 pizza (25-30 cm doormeter)

  • 1 pizzabodem
  • 1 ui
  • 175 g verse spinazie
  • 1/2 blik fritto
  • nootmuskaat
  • bolletje mozarella
  • 1 ei
  • geraspte gruyère
  • olijfolie
  1. Snij de ui in dunne ringen. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui 5 minuten op een laag vuur. Doe de spinazie erbij en bak tot deze is geslonken. Druk met een vork het vocht eruit in een zeefje.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de bodem op een bakplaat en bestrijk met 1 el olijfolie. Verdeel de tomatensaus erover, laat langs de rand 1,5 cm vrij. Verdeel ook het spinaziemengsel erover en bestrooi goed met nootmuskaat.
  3. Snij de mozarella in plakjes en verdeel over de pizza. Sprenkel er 1 el olijfolie over. Bak 10 minuten.
  4. Haal de pizza uit de oven. Maak in het midden een kuiltje in het beleg en breek hierin het ei. Bestrooi de pizza met wat gruyèrekaas en zet nog 7 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *