Pizza met pittige tomaten-spinaziesaus

Zelfgemaakte pizza, heerlijk. Zelfgemaakt slaat dan vooral op het beleg. Om het deeg ook zelf te maken zal ik toch ergens heel veel tijd moeten vinden. Ach ja, in de winkel vind je ook lekkere bodems.

Voor 2 personen:

  • 1 pizzabodem 25-30 cm doorsnede
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 (of 2) verse chilipepers, fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 175 g verse spinazie
  • gemalen kaas
  • peper en zout
  1. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de ui, look en pepertjes toe. Roerbak op een laag vuur in 5 minuten zacht.
  2. Knip de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze samen met het blik tomaten en wat peper en zout toe. Laat 15 onafgedekt zacht koken. Af en toe roeren.
  3. Doe de steeltjes van de spinazie en snijd hem fijn.
  4. Roer de spinazie door de saus en kook nog 5 à 10 minuten tot de spinazie geslonken is. Laat de saus wat afkoelen.
  5. Warm de oven voor op 220°C. Bestrijk de pizzabodem met olie van de zongedroogde tomaten of olijfolie. Verdeel de saus erover en bestrooi met gemalen kaas. Bak hem 20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *