Witloofschotel

Voor 1 persoon:

  • 3 kleine aardappeltjes
  • 1 stronkje witloof
  • 1 ei
  • 150 ml kaaussaus

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze 16 minuten.
  2. Kook het ei hard.
  3. Snij het witloof in parten en verwijder het harde stukje. Bak gaar in een pan met wat boter.
  4. Maak kaassaus (boter, bloem, melk, gemalen kaas, nootmuskaat, peper, zout)
  5. Pureer de aardappelen en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Leg de puree onderaan in een ovenschoteltje. Leg hierop het witloof, daarop het in schijfjes gesneden ei en overgiet met kaassaus.
  6. Zet nog 5 minuten in de oven op combistand (200°C + 180Watt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *