Mezzelune met gegrilde paprika en zongedroogde tomatensaus

Voor 2 personen:

  • 250 Mezzelune met ricotta en rucola (bij Carrefour in de traiteurfrigo)
  • 1 kleine rode, oranje en gele paprika
  • 300 g tomatenpuree met basilicum en ui (brikje carrefour)
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 0,5 dl groentenbouillon
  • peper, zout
  • 1 teentje look
  • klontje boter
  1. Snij de paprika’s in de lengte in 3 en maak proper. Doe in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet 30 minuten onder de grill. Af en toe omroeren.
  2. Zet 2,5 l gezouten water aan de kook. Als het kookt de mezzelune er 6 minuten in koken.
  3. Zet ondertussen de tomatensaus op het vuur. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en mix deze. Meng onder de tomatensaus.
  4. Pers 1 teentje look en meng dit onder de boter.
  5. Schep de mezzelune met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken.
  6. Leg de mezzelune en laat er een klontje lookboter over smelten. Serveer met de paprika en de saus en eventueel een stukje stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *