Lasagne met pesto en olijf

Deze lasagne is misschien niet echt ‘volgens de regels’. Een echte Italiaan vindt het misschien wat té, maar wij vonden het erg lekker.

Voor 3 personen:

  • 12 lasagne blaren
  • 370 ml tomatensaus
  • 250 g champignons
  • 8 groene olijven
  • 1 teentje look
  • 4 blokjes diepvriesspinazie
  • 2 el pesto
  • wat melk
  • olijfolie
  • 150 ml bechamelsaus
  • gemalen kaas
  1. Snij de champignons in schijfjes en bak kort in olijfolie met de geperste look. Voeg de pesto erbij en een geut melk. Laat wat inkoken tot een saus. Voeg ev. wat sausbinder toe.
  2. Laat de spinazie ontdooien in de tomatensaus en voeg ook de in schijfjes gesneden olijf erbij.
  3. Bestrijk de bodem van een ovenschotel met een dun laagje tomatensaus. Leg hierop 3 bladen lasagne.
  4. Leg dan een dikkere laag tomatensaus op de blaadjes. Dek weer af met een laag lasagne.
  5. Doe de helft van het champignonmengsel erop en overgiet met de helft van de bechamelsaus.
  6. Dek af en maak weer een laag tomatensaus.
  7. Bedek met lasagnevellen – champignons – bechamelsaus
  8. Leg de laatste laag vellen en bedek met het laatste restje tomatensaus. Bestrooi met gemalen kaas.
  9. Zet gedurende 35 minuten in de oven op 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *