Vegetarische balletjes in tomatensaus met ei en puree

Heerlijk, een echte ‘kinder’maaltijd. Je kan de balletjes ook zonder puree eten, met boterhammen. En nu heb ik meteen een nieuw doel: vegetarische vogelnestjes maken.

Voor 2 personen:

  • 100 g sojagehakt (poeder van Naturana)
  • 130 ml water
  • 1 kleine ui (of een halve grote)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/3 bouillonblokje
  • boter
  • 1,5 el bloem
  • 250 ml + 150 ml melk
  • 4 middelmatige aardappelen
  • 3 eieren
  • nootmuskaat, peper, zout
  1. Snipper de ui. Meng het gehakt met het water en de ui en laat 20 minuten rusten.
  2. Schil de aardappelen en kook 16 minuten.
  3. Kook 3 eieren hard.
  4. Rol balletjes van het gehakt en bak 20 minuten in olijfolie.
  5. Smelt een klontje boter in een pannetje. Roer de bloem erdoor. Goed roerend traag 250 ml melk toevoegen. Meng het blikje tomatenpuree eronder en kruid met het verkruimeld bouillonblokje, nootmuskaat en peper.
  6. Stamp de aardappelen met de melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Snij de eieren in partjes.
  8. Serveer de balletjes met de saus, puree en eierpartjes.

One thought on “Vegetarische balletjes in tomatensaus met ei en puree”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *