Kastanjerisotto

Jammie jammie

Voor 3 personen:

  • 220 g kastanjes uit pot
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 300 g risottorijst
  • 1,5 dl witte wijn
  • 900 ml groentenbouillon
  • 1 dl melk
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 50 g geraspte parmezaan
  • zout en peper, olijfolie
  1. Hak de kastanjes maar laat er enkele heel voor de versiering.
  2. Snipper de ui en look en fruit in olijfolie.
  3. Voeg de rijst toe en bak tot hij glazig wordt. Blus met de wijn.
  4. Voeg dan bouillon toe tot de rijst onder staat. Roer tot de rijst deze bouillon heeft opgenomen. Snij ondertussen de paprika in blokjes en voeg toe. Voeg vervolgens steeds beetjes bouillon bij tot de rijst beetgaar is. Voeg de kastanjestukjes toe.
  5. Voeg de melk, parmezaan en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de risotto en werk af met de kastanjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *