Vandaag voor het eerst mijn nieuwe Eco bakvorm van Piet Huysentruyt gebruikt (Point-Virgule). Deze bakvorm heeft dezelfde vorm als zijn metalen broertje, maar is gemaakt van polymeer. Hierdoor is de bakvorm ook microgolfbestendig! Jammergenoeg mijn bakvorm wat oneer aangedaan door wat ik er heb ingedaan. Quiche met tomaat en mozarella. Op zich niets mis mee en hij zag er ook verbluffend uit, maar hij was zo nat en de mozarella klitte in slierten bijeen. Daarom bespaar ik jullie het recept en doe ik bij deze een oproep voor een goed quicherecept met tomaten.
Dit heb je nodig:
1 vel bladerdeeg Herta
Mutti tomatenpuree
1 bol mozzarella (125 g)
olijfolie
4 eieren
200ml room
basilicumblaadjes(na het bakken)
Werkwijze
* Verwam de oven voor op 220°C
Vet een springvorm van 26 cm in.
Herta Bladerdeeg blind bakken:
Laat het deeg in de vorm vallen. Leg er bakpapier op en bedek met spliterwten en bak 10 minuten
Beleg met tomatenpuree
Meng 4 eieren met 2 dl light room.
Giet het eimengsel in de vorm.
Leg er in plakjes gesneden mozzarella op.
Plaats 35 minuten in de oven op 175°C
Leg 2 paar pannenlappen op elkaar.
Haal de bakplaat uit de oven. Ontvorm.
Laat een beetje afkoelen & verwijder de losse bodem.
Versier met basilicumblaadjes
Alvast bedankt!