Rijst met curry-kokossaus

Groentenrijst met curry en kokos en een vleugje chilipoeder.

Voor 2 personen:

  • rijst groenten curry kokos1 zakje basmatirijst (125 g)
  • 1 groene paprika
  • 1/2 ui
  • 2 kleine wortelen
  • 1 tomaat
  • 125 g champignons
  • 1 blikje ananas
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 kopje water en 1/2 blokje groentenbouillon
  • peper, olijfolie, chilipoeder
  1. Snij de champignons in schijfjes en de andere groenten in blokjes. Snij de ananas in stukjes.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en bak daarin de groenten.
  3. Voeg na een tijdje de ananas, toe. Nadien de kokosmelk en bouillon toevoegen en verder laten sudderen totdat de rijst gaar is. Ondertussen kerriepoeder, peper en een klein beetje chilipoeder toevoegen. Wanneer alles neigt te gaan aanbakken, roerend nog wat verder laten bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *